Beter Eten Uit de Korte Keten voor uw werknemers

Acacia BEUKK

Een nieuwe aanpak voor regionale inkoop

Mensen willen met, voor en bij u werken omdat ze zich goed voelen in uw organisatie en omdat u dezelfde set met waarden heeft. Het bieden van lokaal, al of niet biologisch, gezond en eerlijk eten in uw bedrijfskantine of eventueel als boodschap – en daar trots over vertellen – kan waarden als aandacht voor een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving onderstrepen. Zo kan het helpen om het beste talent en mooie nieuwe samenwerkingspartners aan te trekken en te behouden.

Regionaal inkopen klinkt logisch en eenvoudig. Echter blijkt dit in de praktijk vaak lastiger dan het is en belanden wij na een drukke werkdag voor het gemak toch weer in de supermarkt.

The Food Directors hebben daarom het initiatief genomen om lokaal inkopen eenvoudig te maken voor uw werknemers via het BEUKK platform.

De Korte Keten in Beeld

Beter, gezonder en lekkerder met ingrediënten uit de korte keten.

De Webapp

Met onze eenvoudige web-app kies je eenvoudig via je mobiel óf pc uit een ruim assortiment van de verschillende lokale boeren, telers, streekwinkels en producenten. De webapp kunnen wij volledig aanpassen naar de huisstijl(kleuren) en andere wensen van uw bedrijf. Op die manier benadrukt u dat deze applicatie vanuit uw bedrijf wordt aangeboden.

Het BEUKK platform faciliteert en zorgt vervolgens voor het kanaliseren van de orders naar lokale bedrijven. Wij zorgen dat de bestellingen op gezette tijden geleverd worden op uw bedrijfslocatie of afhaalpunten zodat uw werknemers deze na hun werk mee naar huis kunnen nemen. Voor de thuiswerkers worden de boodschappen zelfs thuisbezorgd. 

Whitelabel boodschappen web app
blog pagina waar alles gaat over voedsel, eten en drinken, korte keten, boeren, de catering markt, aanbod van eten en drinken, de food service, etc.

Uw bijdrage

Als bedrijf informeert u de medewerkers over het bestaan van uw eigen ‘branded’ korte keten web-app om op een eenvoudige manier bij de leveranciers in uw omgeving te bestellen. Daarnaast wordt er een afhaalpunt gecreëerd waar vervolgens deze boodschappen kunnen worden uitgegeven aan uw medewerkers in een nog nader te bepalen tijdvenster.

Om uw werknemers extra te motiveren en tegemoet te komen in deze toch al dure tijden, kunt u als bedrijf een extra bijdrage doen door een saldo op het account van uw werknemers te doneren, gebruik makend van de werkkostenregeling.

Dit saldo kunnen de medewerkers mede gebruiken om een bestelling af te rekenen. Uw bedrijf levert hiermee een maatschappelijke en duurzame bijdrage en kan bovendien deze kosten via de werkkostenregeling administratief verwerken.

Het ook anders doen in uw bedrijfsrestaurant?

Ook geïnteresseerd in gezonde, smaakvolle en duurzame maaltijden met ingrediënten uit de korte keten in uw bedrijfsrestaurant? Maar is uw organisatie aanbesteding plichtig? The Food Directors ontwikkelde in samenwerking met de Provincie Overijssel het Dynamisch Aankoop Systeem, kortweg een DAS*, om het lokaal inkopen mogelijk te maken. Hiermee kan aan alle regels voldaan worden om lokaal in te kopen en kunnen ook ‘kleine’ leveranciers meedoen

Dynamisch Aankoop Systeem, kortweg een DAS*, voor het lokaal inkopen van eten en drinken

De BEUKK erin

Hebben wij uw interesse gewekt? Denkt u eraan om Beter Eten Uit de Korte Keten voor uw werknemers beschikbaar te stellen? Wij komen graag met u in contact om uw specifieke wensen en ideeën te bespreken. Meer info; beukk@tfd.group

Volg ons

Volg ons op Instagram en LinkedIn